Pannlampan Lupine Wilma testad

Pannlampan Lupine Wilma testad

Lupine_wilma_1
Lupine Wilmas 2400 lumen i maxläget ÄR kraftigt!
Nu har jag lånat och testat pannlampornas Rolls Royce. Lupine Wilma är som ett billjus på huvudet. Har man väl fått en Wilma på huvudet så vill man inte bli av med den kan jag lova.

Lupine Wilmas ljusstyrka kan justeras så man får den som man själv önskar i olika steg. Jag har inte fördjupat mig desto mer i det. Enligt specifikationerna varierar även batteritiden från 3h/2400lumen upp till 80h/130lumen. Jag har utan problem kunnat jobbat ute 5-8 timmar och då har jag växlat ljusstyrkan lite efter behov. Batteriet förvaras givetvis i en varm ficka nära kroppen.

Pannlampan är mycket gediget byggd. Sladdarna förblir hyffsat mjuka trotts att tempen går ned till -35C. Det är tryckt -40C på sladdarna så de skall vara anpassade för kyla. Den sitter bekvämt på huvudet med det medföljande huvudfästet. Jag har inte testat de olika hjälm och cykelfästena.

Ljusbilden är bred och kraftig på högsta läget. Det jag saknar är att kunna zooma/koncentrera ljuset till en smalare stråle. Lupina Wilma har nämligen en fast ljusbild. När jag kör stora hundspann och vill kolla enskilda hundar eller då jag söker efter reflexer/ledmarkeringar eller vilt efter spåret så vill jag kunna få ljuset koncentrerat till en mindre punkt. Vid skoterkörning är däremot Wilmans breda ljusa kägla mycket behändig då man söker sig fram i skogen. Skoterlysena läggs ofta igen av all pudersnö och ståendes med en kraftig pannlampa som Wilman behöver man inte slå av på takten.

Om jag ska hitta något dåligt med denna skapelse så är det att kontakten mellan batteriet och lampan är grymme trög. Det är för mig omöjligt att med en hand kunna bytta batteri utan att stanna spannet. Man behöver båda händerna. Liksom många andra pannlampor funkar det oftast inte bra med jackornas huvor. Man kan helt enkelt inte dra igen huvan utan att pannlampan dippar nedåt.

Lupine Wilma kostar dock en slant. Närmare bestämt 5000 riksdaler får man pynta upp om man vill ha den i sin ägo. Extra batterier tillkommer med ca 1500-2000kr. Priset gör att vi kommer inte att köpa några sådana fantastiska lampor. Vi kommer hellre att lägga pengarna på tid ute i skogen och på fjället. Annars så är denna lampa helt outstanding och kan verkligen rekommenderas!

Lupine_wilma_2
Det uppladdningsbara batteriet är inget man vill ha hängandes på huvudet. Det är av modell större men håller desto längre.

Lupine_wilma_3
En smart indikator på hur mycket laddning som finns kvar i batteriet. Inget man plockar fram i skogen för att kolla direkt. Men en bra grej då man är hemma och vill se om det är dags att ladda eller inte.

Lupine_wilma_4
Lampkroppen är fästad med ett gummiband av modell o-ring. Detta gör att lampan steglöst kan vinklas. Slittåligt och reparerbart!

Lupine_wilma_5
Kontakten är troligast vattentät och därför såpass trög. Jag skulle hellre uppskatta en mer lättkopplad före vattentäthet.

Lupine_wilma_6
Skall snart lämna tillbaks denna lampa och kommer att sakna den! Känner mig lite som Gollum i sagan om ringen… Ska bara…snart lämna tillbaka..snart…

Lupine_wilma_7
Det följer med laddare för både bil och vanligt 220V uttag.

Ett svar på ”Pannlampan Lupine Wilma testad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *