Besök och magsjuka hundar

Besök och magsjuka hundar

Besök_magsjukahundar_2
Jenkis 24 stycken siberian huskys som tränas för VM 2013 i Alaska.
Senaste veckan har vi haft en släng av någon magsjuka på kenneln. I olika omgångar blir hundarna lite magsjuka. Riktigt lösa magar och uppkastningar samt att de slutar att äta. Ser vi det i tid så får hundarna stanna hemma från träning och jobb, annars behandlar vi det på spåret och det går oftast riktigt bra. Största problemet är uttorkning och ibland får man en passagerare i släden.

Jenki med hela sin Fugitive’s kennel har varit förbi på vägen hem från träning i Kirunaområdet. Däruppe hade han också fått magsjuka på sina hundar. Nu har våra hundar träffats så risken eller förhoppningen är stor att vi har bytt smittor.

När vi siktar på tävlingar så är det riktigt bra om man kan få magsjukorna på hundarna innan tävlingssäsong. De bygger upp ett immunförsvar som gör dem tåligare under själva tävlingen. Bara på Femundlöpets korta tävling är det över 100 stycken 8 spann som skall starta. Ni kan ju bara gissa hur mycket smittor som kan spridas där. Magsjuka hundar i början av ett löp kan orsaka att man måste bryta helt och hållet.

Besök_magsjukahundar_3
’Clint Eastwood’ eller Fugitive’s Rob som han egentligen heter…

Besök_magsjukahundar_1
Ett av ’flappi-öronen’ som Jenki införskaffat som sällskapshund. Dålig aptit eller bara bortskämd?

Ett svar på ”Besök och magsjuka hundar

  1. Du har alltid trevligt skrivna juttun! Fortsätt så, trots att magsjuka inte e trevligt, viktigt även att inte mushern torkat ut. Ha de gott !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *