Rut valpar äntligen

Rut valpar äntligen

Å-kullen_3
Working Husky Rut är mamma och Working Husky Mauro är fadern.
En hund är gravid i ca 63 dagar. Det brukar oftast stämma men visst händer det att det skiljer lite. Har vi hanhunden hemma på vår egen kennel så låter vi vanligen tiken gå med honom under en hel vecka eller mer vilket säkrar parningen men å andra sida så blir det svårare att säga exakt när valparna ska komma.

Sedan i lördags så har det enligt våra beräkningar kunna varit möjligt att dessa valpar skulle komma. Fyra långa dagars väntan. Första valpen kom vid 1-tiden i natt och den sista exakt nu då jag skriver alltså nu vi 10-tiden.

Vi har nu 7 siberian husky valpar. Rut födde 8 stycken men en var väldigt liten och svag. Stina hann inte med, utan plötsligt såg hon hur Rut åt upp valpen. Så otroligt grymt men ändå så naturligt. Givetvis skulle vi tagit bort den om vi hade vetat vad som skulle hända.

Detta hände mig en gång tidigare med D-kullen. En av valparna var otroligt liten, svag och den skulle inte klara sig helt enkelt. Att fatta beslutet att avliva en valp är något som inte alltid är lätt så därför drog jag då ut på det och plötsligt var valpen spårlöst borta. Jag sökte igenom hela huset men hittade inget och har än idag inte hittat något. Aila måste helt sonika ha ätit upp valpen. Ett beteende som kanske inte är helt ovanligt.

Rut är i alla fall lite orolig och det kan fortfarande komma fler valpar. Det kan ibland ta flera timmar emellan. Vad som är oroande just nu är att hon lyfter så mycket i valparna. Det berättas ibland om tikar som ätit upp hela sina kullar. Men det är Ruts andra kull. X-kullen var hennes första och med den kullen gick det helt fel fritt.

Å-kullen_2
En trött mamma som kanske undrar vart fadern tog vägen? Mauro som lovade att alltid finnas där vid hennes sida om han bara fick komma till…

Å-kullen_1
De ser mest ut som ett gäng nybadade hamstrar när de är nyfödda.

Å-kullen_4
Här vilar kennelns egen barnmorska som brukar ha koll på förlossningarna. Jag tror att hon skulle fixa att förlösa en människovalp med den erfarenhet som hon numera har.

3 svar på ”Rut valpar äntligen

  1. Vad roligt att ni blivit med valpar! Hoppas det är bra med småskrynklarna och mamma Rut,

    hälsningar Mattias och Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *