Höstträningen är igång

Höstträningen är igång

Höstträning_uppstart_1
Vi försöker att köra lite mindre spann i början av hösten. Det ger oss större chans att dressera och lära hundarna hur vi vill ha det.
Äntligen har vi kommit igång med höstträningen av våra slädhundar. Till en början kör vi korta sträckor mest för att få igång maskineriet. Med maskineriet så är det lika mycket vi som ska få koll på utrustning, rutiner osv.

Våra första turer brukar bli 4km
då det passar med en sådan slinga. Därefter ganska snabbt upp till 7km. Nu har jag kört i en dryg vecka. Vi har 35 vuxna hundar som är fördelade på 3 spann. Några unghundar väntar på att få komma igång men först sätta rutinerna hos de vuxna.

Om någon vecka kommer hundarna att fördelas i ett sakta-spann med unghundar och sådana individer som behöver lite mer vila, gamla och liknande. Sedan blir det två starka grupper. Stinas respektive min träningsgrupp. Ur dessa grupper formar vi sedan ett varsitt team som skall vara redo för Femundslöpet 2013.

Höstträning_uppstart_2
På flera ställen lägger vi ned hela spannet i vattensamlingar och bäckar. Här Working Husky Rikos. En av Stinas favoritledarhundar.

Höstträning_uppstart_3
Vatten, vatten och vatten är viktigt under träning i värme. Vi kör aldrig om det är varmare än +14C. Här ses Working Husky Pelle och WH Masi.

Höstträning_uppstart_4
Varm och torr hundpäls luktar gott…men…

Höstträning_uppstart_5
Två begagnade tävlingsslädar är inköpta från Mats P i Kiruna. Vi ska gå igenom slädarna och fixa till dem som vi vill ha dem inför vintern. Berättar mer senare om de olika modellerna vi använder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *