Lugnet i Saltoluokta

Lugnet i Saltoluokta

Singel_i_salto_1
Rustik atmosfär i huvudbyggnaden där tiden står stilla på något sätt.
Landade i Saltoluokta igår mitt på dagen. Sedan dess har det blivit en del planering av den kommande Singel i Salto veckan som Janne och jag ska hålla i. Inget betungande arbete direkt utan mycket dricka te, snacka med folk, gå små svängar med kameran och fotografera, bada bastu, dricka lite kaffe osv.

Mellan olika turer och jobb så landar jag gärnaSaltoluokta fjällstation, såväl sommar som vinter. Det är så lätt att släppa alla måsten som hänger över då man är hemma. Man kan läsa några kapitel i en bra bok, lyssna på lite musik i MP-3 spelaren, fika och snacka med folk. Små pauser som behövs för att man ska må bra.

Det slog mig att vi är nu fler i Jokkmokk/Gällivare som försörjer oss som guider. Mirja träffade jag i Kebnats där hon samlade ihop sin grupp inför en cykeltur till Sitasjaure. Christian dök upp på kvällen i Salto. Han kom från Nikkaluokta och skulle nu direkt på nästa vandringstur söder om Ritsem.

Singel_i_salto_2
Västerut mot Stora Sjöfallet. Vi kan ju inte klaga på dagens väder.

Singel_i_salto_3
På Saltoluokta fjällstation finns det nästan alltid tid för te och kaffepauser.

3 svar på ”Lugnet i Saltoluokta

  1. Verkar ganska behagligt. Är det mycket vandrare nu (början på Juli) som går förbi eller stannar till på fjällstationen???

    1. Det är endel vandrare men inte tok mycke. Föresten brukar det sällan vara så mycket folk från Saltoluokta och söderut. De flesta håller sig mellan Abisko och Nikkaluokta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *