Tobaccotrail 300

Tobaccotrail 300

Entimmestur_1
Sten och jag körde en entimmestur med gäster idag. Jag fick köra som ett troll för att hänga med i svängarna. Han körde helt enkelt som om han hade stulit släden sin... Fattar inte hur Hofgrens gamla byrackor kunde få sådan sprutt idag!?
Just nu pågår Tobaccotrail i Svenska Lappland. Det är en 300km lång hundspannstävling som går i gränslandet mot Finnska Lappland. Läs mer om tävlingen på Tobaccotrails egen hemsida. Där kan ni även se resultat och aktuell ställning som uppdateras live.

Två Siberian Husky spann är där och kör mot Alaskans och blandhuskys. Bra jobbat Birgitta och Katarina! Jag önskar att fler siberian kennlar vågade sig ut på de öppna tävlingarna och testade sina hundar mot de bästa slädhundarna. Det är endast så man kan bli bättre.

OBS TILLÄGG… Även Karin Elby i 8-spanns klassen kör med rena siberians. Jättekul!!!
Idag finns det en tendens att många siberian kennlar allt mer fokuserar på att klara de sk arbetsproven än att verkligen pröva sina hundar som slädhundar på de öppna tävlingarna.

Entimmestur_2
Efter en kortare paus fick jag köra före Sten påvägen hem. Här ses Sibbarna Jenna och Vera i led på hans spann beståendes av alaskans och siberians.

3 svar på ”Tobaccotrail 300

  1. Heldigvis er trenden motsatt i Norge. Takket være en intens diskusjon om ”egne klasser for SH” i fjor, ble det til at stadig fler velger de åpne løpene og konkurrerer med alle….i MD og LD.
    Og det er bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *