Dagsturer runt Jokkmokk

Dagsturer runt Jokkmokk

Dagstur_jokkmokk_husky_kanot_5
Några hundar som vilar lugnt under ett kaffestopp.

Under de senaste dagarna har vi haft några kortare turer runt Jokkmokk. Dessa turer spontanbokas oftast av folk mellan deras museibesök, shoppingturer och allt annat de skall göra på sin semester i Lappland. Just själva bokningsmomentet är jobbigt för vår del. Vi har oftast planerat att göra någonting helt annat och plötsligt skall vi ställa in oss på att sticka ut med folk. Sedan när man väl är ute så är det ju roligt och skönt.

Turerna är enkla och passar faktiskt de flesta. Huskywalk som en kortare vandring heter är just en vandring med några hundar. Man hinner även med ett besök på vår kennel med alla hundarna. Här får man en bra inblick i hur livet på en slädhundskennel är.

Kanotturerna är oftast väldigt enkla och vi instruerar i paddelteknik och säkerhet. Det är förvånansvärt många människor som aldrig suttit i en kanot. Givetvis berättar vi även här om livet i norr och om naturen. Vad får man för fisk, vilken politik drivs i kommunen, hur fungerar det med flyktingar, varför är barken på tallarna så tjock, är hundarna blind på de blå ögonen och mycket annat. Vi får samtidigt trevliga möten med folk från när och fjärran som en del av vår vardag.

Dagstur_jokkmokk_husky_kanot_1
Min lilla solokanadensare från Mad River is still going strong!

Dagstur_jokkmokk_husky_kanot_3
Gnistrande vattenyta är verkligen sommarkänsla!

Dagstur_jokkmokk_husky_kanot_4
Annie hänger givetvis med på det mesta.

Dagstur_jokkmokk_husky_kanot_2
Kokkaffet ger besökare från hela världen lite perspektiv på deras liv..

Dagstur_jokkmokk_husky_kanot_6
Tre siberian huskies och två border collies lägger sig till ro medan vi fikar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *